Steeds vaker hebben we in woonhuizen of gebouwen last van muizen en ratten. Niets nieuws zul je zeggen. Dat klopt, maar het komt wel steeds vaker voor. In eerste instantie altijd bij oudere huizen in de steden. Hier kunnen de dieren makkelijker naar binnen dan bij nieuwbouw huizen.
Het is vervelend als ze in de voorraadkast komen en gaan eten van de voedingsmiddelen.
Daarnaast laten ze overal keutels en urine achter. Of ze zitten in de schuur en eten het voer van de vogels op, maken nesten en knagen aan de elektriciteit kabels.
Belangrijk is te weten waar ze vandaan komen of via welke ingang ze binnen kunnen komen. Een muis kan al door een heel klein gaatje naar binnen. Probeer deze ingangen in en rond je huis te vinden en maak ze dicht. Soms is het onmogelijk om alle ruimtes te vinden en of te dichten.
Je wilt natuurlijk wel dat de muizen en of ratten zo snel mogelijk je huis of schuur verlaten.
Een muizenval is dan niet de beste en meest leuke methode. Gif gebruiken is tegenwoordig buitenshuis verboden. Dit is om doorbesmetting naar bijvoorbeeld roofvogels te voorkomen. In huis mag het nog wel maar het is geen fijne manier om van de muizen of ratten af te komen.
Hoe kom je dan wel van deze plaagdieren af?
Een nieuwe manier is TupoleumÒ. Een biologisch geurmiddel op basis van etherische oliën en kruiden. Een geur die vuur en rook simuleert. Hier zijn dieren zeer angstig voor. Ze zorgen dat ze uit de buurt blijven.
Buitenshuis en in schuren is TupoleumÒ goed toe te passen. De plaagdieren blijven uit de buurt. Binnenshuis moet je het vanwege de geur niet in grote hoeveelheden gebruiken.
Op plekken waar je er overlast van hebt kun je een wattenstick met het geurmiddel gebruiken of een stukje steekschuim gedrenkt in het geurmiddel neerleggen. Om de paar maanden wel vernieuwen want de geur vervliegt in de loop van de tijd.
Kijk voor meer informatie op www.tupoleum.com
Tupoleum.com (zaterdag, 08 december 2018 18:24)
Carla, dank je wel voor je reactie.
Mooi dat je een goed resultaat hebt.
Houd er wel rekening mee dat het Tupoleum op een wattenstick buiten snel vervliegt.
Dus regelmatig opnieuw in de Tupoleum dopen, oase of steekschuim houdt de geur langer vast.
Carla (zaterdag, 08 december 2018 18:23)
Ik heb uw proefflakon ontvangen deze week. Op strategische plekken rondom mijn kippenhok met 20 stuks kippen, heb ik de wattenstaafjes geplaatst. Waar er voor die tijd altijd s nachts graafactiviteiten waren van met name ratten zie ik dat er nu geen gegraaf meer is. Ook niet op andere plekken. Ik heb mijn kippenhok niet bij huis maar langs bos en weiland en ik ben zo ongelofelijk opgelucht dat mijn kippen nu veiliger zijn en ik niet constant meer gaten hoef te dichten etc. Waakzaam blijven en goed opletten blijft natuurlijk noodzaak, maar dit is een fantastisch werkzaam! hulpmiddel. Dank jullie wel.
Oja, de kippen hebben er totaal geen last van.